Beek

De bijna 17.000 inwoners van de gemeente Beek hebben de keuze om te wonen in een centrum met steedse allures dan wel in nog uitgesproken landelijke dorpen als Spaubeek, NeerBeek, Genhout, Geverik en Kelmond. De oude kernen van de dorpen zijn zorgvuldig bewaard, terwijl in de nieuwere uitbreidingen nadrukkelijk aandacht is geschonken aan ruimtelijke aspecten, selectieve bebouwing en royale groenvoorzieningen. Een groot aantal mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding is aanwezig zoals zwembad, manege- en sportcomplex en een voor Limburg kenmerkend bloeiend verenigingsleven. Tevens beschikt de gemeente Beek over een sterk ontwikkeld bankwezen en niet te vergeten een gevarieerd winkelaanbod.

De gemeente Beek is rijk aan diverse historische kerken, kapellen, patriciershuizen en enkele indrukwekkende boerderijen. Belangrijk is ook de luchthaven Maastricht - Aachen Airport, voortgekomen uit een door de Amerikaanse bevrijders tegen het einde van de tweede wereldoorlog (1944) aangelegde militaire vliegbasis en op weg uitgebouwd te worden tot een internationaal luchtvrachtcentrum. Aan de noordzijde van Maastricht - Aachen Airport is het bedrijvenpark Technoport Europe gevestigd. Verder is aan de noordzijde van de kern Beek, gelegen tussen Beek en Stein het bedrijventerrein Beeker Hoek gevestigd. Een ideale vestigingsplaats voor niet-luchtvaartgebonden bedrijven.

Deze gemeente heeft een vrij landelijk karakter weten te behouden ondanks de verstedelijking van het dorp Beek. De belangrijkste bronnen van inkomsten en werkgelegenheid zijn het Sittard-Geleense industriecomplex Chemelot en de luchthaven Maastricht Aachen Airport, die op het grondgebied van de gemeente zelf ligt en informeel nog Vliegveld Beek wordt genoemd. Sinds 1970 heeft Beek een zusterstad, Gundelfingen an der Donau.

Bezoek de website van de Gemeente Beek

Vond je het leuk in Beek?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief als je op de hoogte wilt blijven!

VorigeTop