Air-port

De activiteiten van Maastricht Aachen Airport zijn gericht op het vervoeren van passagiers en vracht.

Passagiers
Samen met luchtvaartmaatschappijen en touroperators plannen we nieuwe routes en gaan we op zoek naar bestemmingen die aansluiten op de wensen uit de Euregio Maas-Rijn. Daarnaast streven we naar een complete dienstverlening op het gebied van privé- en zakenvluchten. Faciliteiten voor passagiers bestaan uit reguliere activiteiten in en om de terminal, zoals horecagelegenheden, winkels en parkeergelegenheid.  

Aviation Valley
Maastricht Aachen Airport speelt een actieve rol bij Aviation Valley, het bedrijventerrein dat wordt ontwikkeld bij Maastricht Aachen Airport.

De bijzondere geschiedenis van Maastricht Aachen Airport: De oprichting van Maastricht Aachen Airport ging niet bepaald zonder slag of stoot. De plannen voor een burgervliegveld in Limburg ontstonden in 1938, maar het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog gooide roet in het eten. In plaats van burgers te vervoeren maakten de geallieerden er een militaire vliegbasis van. Ook na de oorlog diende de luchthaven in Beek voornamelijk voor militaire oefeningen, bijvoorbeeld van de Koninklijke Luchtmacht. Pas in 1953 kreeg Maastricht Aachen Airport een commerciële functie met het uitvoeren van burgervluchten.

Grote vrachtluchthaven
Tegenwoordig is Maastricht Aachen Airport niet meer weg te denken uit Beek. Het is een van de grootste vrachtluchthavens van Nederland. Wat dat betreft moet het alleen Schiphol Airport voor zich dulden. Internationale vrachtvluchten vinden onder andere plaats naar Nairobi, Johannesburg, Stockholm en Bangkok. Daarnaast bieden diverse touroperators diverse vluchten aan vanuit Maastricht.

Bezoek de website van Air-port

Vond je het leuk in Beek?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief als je op de hoogte wilt blijven!

VorigeTop